Clicky

Termeni & Conditii

Termeni si conditii

 

       Folosirea acestui site implică acceptarea termenilor și condițiilor de mai jos. Recomandăm citirea cu atenție a acestora. Betrogroup SRL își asuma dreptul de a modifică aceste prevederi fără o altă notificare. Cea mai recentă versiune poate fi găsită accesând pagina "Termeni și Condiții" din subsolul paginilor site-ului.

 

Societatea însărcinată cu administrarea site-ul betroauto.ro este Betrogroup SRL., fiind înregistrată în Registrul Comertului cu nr. J05/1690//2006 și având Codul Unic de Inregistrare: RO18954293. Adresa sediu social: Loc. Beius, Str. Aleea Padisului, nr. 4A. Jud. Bihor.

Utilizarea site-ului betroauto.ro atrage după sine acceptarea în integralitate a termenilor și condițiilor prezentate în cele ce urmează.

În contextul unor posibile modificări ce pot apărea în cadrul termenilor și a condițiilor generale, fără o prealabilă notificare, este de o crescută utilitate cunoașterea informațiilor permanent actualizate.

Comanda

Efectuarea unei comenzi online pe site-ul betroauto.ro  reprezintă exprimarea acordului dumneavoastră cu termenii și condițiile următoare:

În urma cererii de comandă efectuate pe site-ul betroauto.ro,  email-ul pe care îl veți primi este generat automat și nu reprezintă faptul că produsele sunt pe stoc.

După solicitarea unei comenzi online, veți fi contactat de către agentul de vânzări și veți fi informat asupra stocului existent, precum și asupra prețului articolelor comandate.

Datele furnizate de dumneavoastră  către  betroauto.ro  sunt folosite doar  pentru efectuarea cererilor de comandă sau a cererilor de ofertă, precum si pentru facturarea în urma acceptării ofertei, conform legilor în vigoare.  Site-ul betroauto.ro nu furnizează adresa dumneavoastră de e-mail unor terti, nu încurajează spam-ul și nu face publice datele furnizate, fără acordul dumneavoastră.

Pentru toate produsele care se aduc la cererea dumneavoastră din depozitele externe, este necesară achitarea acestora în avans.

Toate  mărfurile achiziționate  prin intermediul betroauto.ro  sunt noi, în ambalajul original al fabricantului, iar în momentul livrării sunt însoțite de factura fiscală și certificatul de garanție. În situația în care  nu ați primit aceste documente, le puteți solicita  la adresa info@betroauto.ro introducând datele comenzii primite prin e-mail.  

Totodată,  atât prețul, cât și specificațiile tehnice regăsite pe site-ul nostru, nu reprezintă nici un fel de obligație contractuală și pot fi schimbate fără nici o înștiințare  prealabilă. Imaginile  produselor ce se regăsesc pe site-ul nostru au caracter informativ și pot exista unele diferențe față de produsul comandat.

Produsele comercializate de betroauto.ro  sunt interschimbabile cu piesele originale conform cataloagelor și listelor puse la dispoziție  de producători.

Garantia se aplică în conformitate cu Legea nr.449/2003 privind vânzarea produselor și garanția asociată acestora, precum și cu  O.G. nr.21/1992 privind protecția consumatorului. Termenul de garanție oferit de betroauto.ro se acordă pentru durata medie de utilizare a pieselor de folosință îndelungată, conform specificațiilor tehnice ale producătorului, dar nu mai mult de 24 luni de la data facturării.

Produsele achiziționate  de pe site-ul  betroauto.ro se livrează doar în urma cererilor de comandă ce au fost confirmate telefonic. Până la confirmarea comenzii dumneavoastră, preturile produselor afișate pe site pot suferi modificări,  fără o înștiințare prealabilă.

 

În cazul achiziționării anumitor  produse, cum ar fi: motoare, cutii de viteză, alternatoare, electromotoare, compresoare de aer condiționat, electrovalve EGR, pompe de servodirecție, etrieri frână, casete de direcție, turbocompresoare, debitmetre, etc. pentru a beneficia de prețul afișat pe site, se poate solicita piesa veche de pe mașină la schimb sau se percepe suplimentar o taxa de piesă veche. Piesele vechi la schimb se returnează în termen de maxim 14 zile lucrătoare. Taxa de piesa veche va fi comunicată înainte de confirmarea comenzii.

În cazul în care veți solicita un retur al unui produs pentru care a fost deja trimisă piesa la schimb, taxa de transport pentru returnarea piesei vechi la schimb va fi  suportată de către dumneavoastră.

Piesele pentru care se solicită piesa veche la schimb sunt recondiționate de producătorul lor pe linia de fabricație. Aceste produse beneficiază de aceleași condiții de vânzare și garanție ca și piesele nou fabricate. Piesa veche ce urmează a fi returnată trebuie să îndeplinească următoarele condiții: să fie completă, să fie asamblată și curată, să nu fie spartă sau crăpată, să nu fie îndoită sau ruptă, să nu aibă urme de lovituri mecanice, să nu se fi încercat recondiționarea acesteia.

Condiții speciale ce trebuie îndeplinite de unele piese vechi

La unele piese vechi ce sunt solicitate la schimb, pentru a beneficia de prețul redus, se cer a fi indeplinite anumite conditii, precum:

- la alternatoare, pompe de servodirecție și compresoare - fulia să nu fie blocată;

- la electromotoare - axul său nu fie blocat;

- la casete de direcție - cremaliera să nu fie ruginită, să nu fie deformată și să nu prezinte urme de lovituri;

- motoarele și cutiile de viteză trebuie să fie complete și să conțină toate subansamblele și piesele componente care există și la cele achiziționate de pe site-ul nostru;

- arbori de transmisie;

- injectoare pentru combustibil;

- piesele vechi se vor  returna în ambalajul pieselor noi, după ce în prealabil au fost golite de fluide.

Vă recomandăm  ca la primirea coletului să recepționați cu atenție piesele primite. Sesizările cu privire la lipsa unor produse sau la  avarierea lor pe durata transportului trebuie reclamate curierului chiar la primirea coletului. Este obligatoriu încheierea unui proces-verbal de constatare cu reprezentantul firmei de curierat.  

În lipsa acestui proces-verbal nu veți putea dovedi  faptul că  un produs a fost primit deteriorat pe timpul transportului, iar  societatea  de curierat nu va mai putea fi trasă la răspundere.  Dacă produsul primit este deteriorat (lovit, zgâriat, fisurat, ciobit, spart), vă recomandăm să refuzați livrarea.

În situația în care ați acceptat coletul, vă recomandam să solicitați curierului completarea unui proces-verbal și să ne aduceți situația la cunoștință în maxim 24 de ore de la livrare, prin completarea formularului de contact sau pe mail la info@betroauto.ro. Necompletarea procesului-verbal în prezența curierului care a efectuat livrarea, va îngreuna soluționarea favorabilă a solicitării dumneavoastră.

Montarea piesei pe mașina se va face doar în service autorizat R.A.R, iar piesa ce urmează a fi montată trebuie comparată înainte de montaj  cu piesa ce a fost demontată de pe mașină.

Nu se vor monta piese care nu corespund ca formă, dimensiuni/cote și specificații cu piesa defectă ce urmează a fi înlocuită, întrucât acest lucru va duce la pierderea garanției. 


Garanția:

 

S.C. Betrogroup S.R.L. ofera garanție produselor comercializate prin intermediul site-ului betroauto.ro, potrivit legislației României și a Uniunii Europene, în vigoare.

 

 

Toate produsele comercializate pe betroauto.ro vor fi însoțite de factură fiscala.

Garanția se acordă cu respectarea  prevederilor Legii nr.449/2003 și a O.G. nr.21/1992 privind vânzarea produselor și garanțiile asociate și nu limitează, ignoră sau restricționează direct sau indirect drepturile legale și interesele legitime ale cumpărătorului, asa cum sunt prevăzute de lege.

Produsele comercializate de către Betrogroup SRL. sunt interschimbabile cu piesele originale, conform documentației emise de către fabricanți.

Garanția este oferită produselor care prezintă defecte de fabricație. În cazul în care o piesă nu poate fi înlocuită sau adusă în stare de conformitate, atunci se va restitui contravaloarea acesteia.

Garanția este valabilă când piesele se montează într-o unitate reparatoare autorizată de către Registrul Auto Român (R.A.R.)


În termenul de garanție, se asigura garanția produselor defecte din cauze neimputabile cumpărătorului, prin aducerea la conformitate a produsului sau înlocuirea acestuia.


Termenul maxim de remediere a garanției este de 15 zile calendaristice.

 

Termene de garantie:


Se acordă garanție pentru produsele comercializate în următoarele condiții:

24 de luni de la data livrării pentru produsele de schimb;

- pentru produsele a căror durată medie de utilizare este mai mică de 24 de luni, termenul de garanție se reduce la aceasta durată. Din aceasta categorie fac parte accesoriile și consumabilele auto (covorașe auto, covorașe portbagaj, capace roți, huse auto, odorizanți auto, lanțuri antiderapante, suporți numere auto, cabluri pornire auto etc), filtre auto (aer, ulei, combustibil, habitaclu etc), becuri, ștergătoare parbriz, solutii spălare parbriz, antigel, lichid de frână și aditivi etc.

Se acordă garanție pentru defectiuni  de material sau de fabricație, iar produsele care vor prezenta acest tip de defecțiuni vor fi înlocuite în termenul de garanție cu altele noi, potrivit dispozițiilor legale. Termenul de garanție curge de la data înscrisă pe bonul și/sau factura de vânzare a mărfurilor.

Societatea noastră își rezervă dreptul  ca in anumite situații să efectueze  expertize tehnice conform art.13 alin.(2) din OG nr.21/1992- republicată, pentru stabilirea viciilor sau neconformităților sesizate și cauza acestora. In acest scop,  piesa va fi trimisă producătorului sau organului tehnic abilitat pentru constatarea acestor vicii. La finalizarea expertizei vă vom comunica concluziile acesteia precum și modul de soluționare a sesizării dvs. în termen de cel mult 15 zile de la primirea raportului de expertiză - astfel cum prevede art.13 alin.(2) din OG nr.21/1992-republicată.

Dacă veți  reclama o situație de defect /neconformitate  în termenul de garanție, va fi necesar să  prezentați  împreună cu piesa/piesele în cauză, următoarele documente:

- factura de achiziție sau bonul fiscal emisă de catre Betrogroup SRL.;

- dovada efectuării montajului într-un atelier de reparații autorizat de către Registrul Auto Român (R.A.R.) pentru tipul de manoperă executată (factura fiscală și deviz de montaj);
- În situația în care se reclamă o neconformitate a compresoarelor de aer conditionat,  se va prezenta obligatoriu, copie factura achiziție uscător, filtru uscător și supapă de expansiune. Din devizul de montaj  al unității reparatoare trebuie să reiasă ca s-au înlocuit compresorul, uscătorul, filtrul uscător, supapa de expansiune, iar instalația de aer condiționat a fost curățată și ulterior uscată cu azot;


- înscrisurile(nota de constatare) emise  de către unitatea reparatoare prin care se constată defecțiunea și sunt explicate cauzele apariției acesteia, inclusiv raportul generat de tester/diagnoză acolo unde este cazul (ex. debitmetre, supape EGR, senzori, componente electrice, sonde lambda, amortizoare, discuri frână, etriere, sisteme frânare, injectoare etc).

 
- copie după autorizația tehnică RAR a atelierului de reparații în care s-a efectuat montajul;


- reclamație garantie care se eliberează de către vânzător (acolo unde este cazul);


- copia certificatului de înmatriculare a autovehiculului pe care a fost montata piesa.

 


În cazul în care expediați piesa/piesele prin curier, vă rugăm să ne comunicați prin e-mail  la adresa: info@betroauto data la care ați predat piesa/piesele curierului și numărul de expediție (AWB).

În cazul în care produsul reclamat în garantie s-a comercializat în set/kit atunci trebuie predat în aceeași formă. (Ex. Set/kit distribuție format din 3 piese, curea-rolă întinzătoare+rolă ghidaj, se va preda la garanție în aceeași formă, chiar dacă defectul provine numai de la una dintre piese).

 

SC Betrogroup SRL NU acordă garanție în următoarele cazuri:

- piesa nu a fost montată cu respectarea tehnologiei de montaj;

- piesa nu a fost montată într-un service autorizat R.A.R. pentru tipul de manopera executată;

- piesa nu a fost montată corespunzător sau a fost montată împreună cu piese conexe uzate, defecte sau modificate;

- piesa a fost folosită în alte scopuri decât cele indicate de producător;
- piesa nu a fost identificată corect din cauza prezentării a unor date eronate de către cumpărător sau nu a fost comparată la montaj cu piesa de înlocuit;


- piesa s-a uzat sau deteriorat datorită suprasolicitării, întreținerii incorecte sau insuficiente a autovehiculului, neefectuării reviziilor periodice conform recomandărilor producătorului autoturismului, atelierul de specialitate care a efectuat montajul nu a stabilit verificările și reglajele ulterioare conform tehnologiei de montaj sau impuse de producător;


- automobilul a fost folosit în condiții necorespunzătoare (taximetrie, raliuri, competiții sportive etc.);

- automobilul a suferit un accident sau a fost supus unor factori externi, fenomene ale naturii sau de altă natură;

- piesele prezintă urme de lovituri, îndoituri, deformări, rupturi etc.;
- piesele prezintă o uzură normală (firească);

- pentru acumulatorii auto, garanția se derulează prin service-urile agreate menționate în certificatul de garanție care însoțește fiecare acumulator;

- pentru piese de schimb de origine ale grupului Volkswagen Group, procedura de acordare a garanției este specifică, fiind necesară deplasarea autoturismului pe care s-a montat piesa la cel mai apropiat dealer al grupului, garanția fiind preluată de rețeaua grupului.

 

Returul: 


Cumpărătorul are dreptul să notifice în scris SC Betrogroup SRL  că renunţă la achiziția inițială, fără a suporta penalităţi şi fără a fi nevoit să invoce vreun motiv, în termen de 14 zile de la primirea piesei auto comandate sau, în cazul prestărilor de servicii, de la încheierea contractului.

 

Conform O.U.G. nr. 34/2014, produsele achiziționate la distanță se pot returna în termen de 14 zile de la primirea produselor. În cazul în care există nemulțumiri legate de produsele comandate va trebui sa ne contactați, urmând ca  în termen de 3 zile de la primirea piesei ce se solicită a fi returnată, aceasta să fie  înlocuită cu una nouă ori, după caz, în funcție de oppțiunea dumneavoastră, suma achitată va fi restituită integral .

 

SC Betrogroup SRL nu va suporta costurile aferente unui posibil retur, ci doar pe cele de retrimitere a piesei auto înlocuitoare.

 

În cazul nerespectării condițiilor de retur ale pieselor auto, taxa de returnare a piesei refuzate va fi suportată de către cumpărător.

 

Incidentele ce pot apărea în procedura de retur a pieselor auto problema au un termen de soluționare de 15 zile de la înștiințare.

 


În cazul comenzilor care au beneficiat de livrare gratuită (conform termenilor de pe betroauto.ro, secțiunea informații/livrarea produselor) și ulterior sunt returnate parțial (valoarea comenzii scade sub valoarea de gratuitate livrare) sau total, din diverse motive neimputabile vânzătorului (ex. achiziționare produse pe propria răspundere, fără a pune la dispoziția vânzătorului date despre mașină (inclusiv serie de șasiu/VIN), date de identificare comunicate eronat către vânzător, modificări aduse mașinii față de varianta de construcție și care nu sunt aduse la cunoștința vânzătorului), taxa de livrare acordată inițial cu titlu gratuit, este suportată de cumpărător.

 

Piesele vechi la schimb se returnează în termen de maxim 14 zile, în ambalajele pieselor noi.
 

Returul se va face prin aceeași modalitate ca la expediere, aceeasi firma de curierat la adresa: Str. Horea, nr. 21, Loc. Beius, Jud. Bihor. Produsele returnate trebuie ambalate corespunzător pentru a fi protejate la transport.
Nu solicitați contravaloarea produselor returnate în sistem ramburs. Acestea se vor returna după recepționarea produselor de către reprezentanții noștri.

 

După primirea piesei returnate în depozitul nostru va fi verificată starea produselor returnate, iar ulterior vă vom comunica status-ul returului.

Nu se accepta la retur:

•           produsele cu ambalajul deteriorat, fara etichetele si inscriptionarile specifice;

•           produsele care nu se afla in ambalajul original;

•           produsele lipsite de accesoriile și componentele originale;

•           piesele care prezinta urme de montaj, vopsire sau sudură;

•           piesele "pe original", cele fabricate de producătorul automobilului;

•           piese originale comandate greșit de către client: piese electrice, chei, cilindri inchidere, module programate, piesele speciale fabricate pentru autoturisme din afara spațiului european, piese de siguranță (ex.: airbaguri, centuri de siguranță ), huse și acoperiri;

•           produsele neînsoțite de copia facturii fiscale;

•           discurile de frână se returnează câte 2 bucăți, acest tip de piesă se vinde doar câte 2 bucăți.

În situațiile anterior menționate, cumpărătorul va fi anunțat cu privire la costurile aducerii acestora la conformitate pentru a putea fi repuse în vânzare.